TEMA: 7 Milliarder på Jorden – National Geographic

Nat Geo Assignment: Celebrating the Planet - Kristian Bertel
Gadescene i Delhi er med i fotoopgaven ‘Celebrating the Planet’ på National Geographic.

 

 

Se de fotoopgaver som Kristian Bertel har deltaget i for National Geographic – Læs historien om hans fotografier her …

Kristian Bertel har bidraget til National Geographic Your Shot-fællesskab med en opgave kaldet ‘Celebration the Planet‘. Kurateret af Matt Adams, en højtstående producent hos Nat Geo Your Shot inviterer os til at dele billeder. Med de billeder, vi fanger til denne opgave, ser vi på at fotografere ting, der kunne gå tabt på denne planet, hvis vi ikke begynder at tage sig af det. Hvad vil vi gerne fejre på denne planet, som vi håber aldrig vil forsvinde for evigt.

Miljø og mennesker på jorden på National Geographic
Som Matt siger det: “- Som mennesker henviser vi alle til jorden som vores egen planet. I løbet af de mange år i vores eksistens har vi brugt dens ressourcer til at bygge hjem, dyrke mad og opdage nye samfund. På National Geographic har vi fortalt historier, der fejrer denne verdens underværker med detaljer og fakta om, hvorfor bevaringen af vores eneste hjem er så vigtigt. Der er over 7,7 milliarder, der kalder jorden hjem, det er mange mennesker! På Your Shot har vi over 1 million fotografer, og med denne opgave giver vi dig opgaven at dele billeder, der fejrer vores planet! Del billeder med os, der udtrykker det, du finder så vidunderligt og inspirerende om jorden og del også de billeder, der viser de ting, vi måske taber, hvis vi er ligeglade med at tage af os af dette sted, som har givet os så meget” siger han.

 
”Verdens befolkning nåede op til syv milliarder i oktober 2011”

 

Menneskelig befolkning i Indien
Menneskelig befolkningskontrol er en praksis der handler om at med at ændre væksten i en menneskelig befolkning. Historisk er menneskelig befolkningskontrol blevet implementeret med det mål at øge befolkningstilvæksten. I perioden fra 1950’erne til 1980’erne førte bekymringer om global befolkningstilvækst og dens virkninger på fattigdom, miljøforringelse og politisk stabilitet til bestræbelser på at reducere befolkningstilvæksten.

Mens befolkningsstyring kan indebære foranstaltninger, der forbedrer folks liv ved at give dem større kontrol over deres reproduktion, har nogle få programmer, især den kinesiske regerings ensbarn pr. familiepolitik anvendt tyngdeforanstaltninger.

 

”I fremtiden forventes verdens befolkning at spire, hvorefter den vil falde på grund af økonomisk grunde, sundhedsmæssige bekymringer, udmattelse af jord og miljømæssige risici. Ifølge en rapport er det meget sandsynligt, at verdens befolkning vil stoppe med at vokse inden udgangen af ​​det 21. århundrede”

 

Overbefolkning i Indien
Både for fremtidige prognoser og historiske vurderinger af jordens befolkning råder stor usikkerhed. Usikkerheden gælder selv de mulige konsekvenser af folkemængdens øgning. I 1960’erne var mange overbevist om at overbefolkning skulle lede til flere sultkatastrofer, noget som ikke har vist sig at være sandt. Forbedrede jordbrugsmetoder og øget demokratisering har i stedet ledt til færre sultkatastrofer. Det højproduktive industrialiserede jordbrug er dog afhængig af billig energi som især olie og naturgas og dette udgør pt en trussel mod den fremtidige madproduktion, specielt hvis olieproduktionstoppen er nært forestående.

Indien lider af problemet med overbefolkning og landets nuværende fertilitetsrate, som for få år siden blev målt, er 2,4 fødsler pr. kvinde. En fertilitetsrate af denne værdi øger befolkningen over tid kraftigt. Selvom fertilitetsraten, som er det gennemsnitlige antal børn født pr. kvinde i løbet af hendes levetid i Indien, er faldende, har den endnu ikke nået den gennemsnitlige erstatningsrate.

“Selvom Indien beskæftiger sig med store overbefolkningsproblemer, falder fertilitetsgraden og den samlede befolkning, hvilket er til gavn for ikke kun overbefolkningsproblemerne, men også fordi der er en sund økonomisk vækst som følge af det fyldte antal unge arbejdstagere, der går ind i arbejdsstyrken “, siger fotografen Kristian Bertel.

 

      Du vil måske også lide:

Assignments and Stories — National Geographic Your Shot »
Take Care on National Geographic »
Your Shot Photo Community — National Geographic »
Hele Kristian Bertels galleri på Your Shot »
Showcase af Kristian Bertels Your Shot »
Kristian Bertels hjemmeside »

 

    Tags:   #indien   #rejser   #portrætter

 

Advertisement